Wie ben ik

De menselijke kracht achter Dogprints.Hey

Ik ben Kelly, een creatieve jonge dame met een liefde voor fauna en flora. Ik leef gelukkig in Bovekerke (Koekelare) samen met mijn partner Jurgen en Loki onze hond. Met en door haar is het allemaal begonnen. Loki is een Lapinporokoira die avontuur en uitdaging in ons leven brengt. Zoals iedere goedwillige hondeneigenaar ben ik met haar als pup naar de hondenschool geweest. Met alle goede bedoelingen liep het echter mis. De 1ste hondenschool werkte via dwang en correctie. Dit is geen manier hoe ik honden wil opvoeden! In haar puberteit zijn we dus veranderd naar een andere, positief gerichte hondenschool. De basis van onze relatie was helaas reeds stuk. In plaats van samen te werken, gingen we tegenwerken met pitsen en bijten tot bloedens toe.

Na vele huilbuien, blauwe plekken en een gevoel van onmacht heb ik het hef in eigen handen genomen. Er moest een andere, hondvriendelijke manier van opvoeden bestaan. Ik wou mijn kennis over honden uitbreiden dus ging ik mij verdiepen in boeken en volgde ik  verschillende cursussen. Wie zijn ze? Wat zijn hun gevoelens? Hoe kunnen we ze het beste opvoeden? Ontdek hier mijn visie.

Na zoveel jaar is mijn zoektocht nog niet ten einde en leer ik elke dag weer bij. De relatie tussen Loki en mijzelf is er zoveel sterker door geworden omdat ik haar nu beter begrijp en haar kan steunen waar nodig. Toch komen wij af en toe ook nog voor nieuwe uitdagingen te staan wat ervoor zorgt dat ik een nog beter hondenbaasje kan worden.

Mijn kennis en ervaring wil ik nu delen zodat jullie ook een sterkere vertrouwensband kunnen creëren en op die manier je hond kunnen steunen waar nodig. Tijdens de begeleiding staat de hond centraal maar er wordt ook geluisterd/ gekeken naar de noden van het gezin. Ik focus mij vooral op honden die onzeker, angstig of stressgevoelig zijn en hierdoor eigenlijk niet thuishoren op een (klassieke) hondenschool.

Naast mijn liefde voor honden hou ik ook nog van reizen en culinaire uitstapjes. Ik verken graag de wereld want er is nog zoveel te zien. Ik kook zelf heel graag maar daar Jurgen liever houdt van de basisgerechten, gaan we ook regelmatig op restaurant. Ik hou van grote wandelingen en kan dan echt genieten van de rust en de natuur. Je ziet dus dat ik een bezig bij ben.

Ik wil jouw hulp!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kennis en ervaring:

In 2016 volgde ik mijn 1ste seminar van Turid Rugaas over het dagdagelijkse leven van honden, de invloed van stress en de mentale gezondheid van de hond. Ik kan mijzelf heel goed vinden in haar manier van opvoeden en omgang met honden. In datzelfde jaar heb ik ook de opleiding Balans en Coördinatie van Sam Turner gevolgd. Dit was toen de hype van het moment. Loki vond dit ook zeer leuk maar het gevaar voor overbelasting of blessures schuilde achter de hoek als je niet de juiste kennis had.

Omdat Loki een onzekere en stressgevoelige hond is die soms kan uitvallen wou ik haar nog beter kunnen (onder)steunen. Sinds 2017 volg ik dus verschillende lezingen van Monique Bladder over stress, angst en agressie bij de hond en hoe je hier het beste mee kan omgaan. Ik ken ook de basisprincipes van BAT (Behavior Adjustement Training door Grisha Stewart).

Kennissen en vrienden begonnen advies aan mij te vragen over het gedrag van hun hond en hoe ze hier het beste mee omgaan. Ik had nog maar een basiskennis en wou hen niet de verkeerde (of achterhaalde) informatie verschaffen. Doordat ik meer te weten wou komen over de emoties bij honden, heb ik de lezing van drs. Ellian Hattinga bijgewoond in 2018. Kort daarna ben ik gestart met de 2-jarige opleiding hondengedragsdeskundige bij Laura Bangels. In hetzelfde jaar kon ik ook het 1ste congres van Friendly with dogs bijwonen. Omdat Loki graag met haar neus werkt, heb ik de 1ste module gevolgd van de Detectiecursus van Belgian Scent Academy. Helaas zijn die ermee gestopt waardoor ik de opleiding niet kon vervolledigen.

Van 2019 tot 2022 was ik vrijwilligster in het asiel van Roeselare. Zo kon ik voldoende praktijkervaring opdoen en ondertussen mijn steentje bijdragen. Ik stond in voor de begeleiding en opvolging van de honden en hun adoptiegezinnen.

Tussendoor ben ik in 2020 begonnen met Dogprints omdat er zoveel jonge honden 'gedumpt' worden in het asiel vanwege verkeerde opvoeding of door een te kort aan kennis van de eigenaars. Sinds 2021 werk ik fulltime als hondengedragscoach en heb ik ook mijn eigen oppas aan huis en privé-uitlaatservice opgestart.

Doordat ik zowel privé als op professioneel vlak zoveel bezig ben met honden, heb ik ook de EHBO cursus voor honden bijgewoond. Toen kwam de lockdown en gebeurde alles online. Doordat het runnen van een eigen zaak niet alleen draait rond honden, had ik mij ingeschreven voor The Dog Behavior Business conference van Victoria Stilwell.

Op die manier ben ik in contact gekomen met buitenlandse ervaringsdeskundigen op vlak van honden en kwam ik tot de conclusie dat we hier in België nog ver achter staan. Daarom volg ik regelmatig nog webinars of online cursussen van Amber Batson, Michael Shikashio, Marlena Demartini, Andrew Hale, Irith Bloom, Chirag Patel en andere bekende namen in de hondenwereld.

Pijn is een grote oorzaak van agressieproblemen waardoor ik mij in 2022 hierin verder wou verdiepen en zo de cursus Pijn herkennen gevolgd heb bij Daniëlla van Paws In Touch.

Van 2022 - 2023 was ik vrijwilligster in het asiel van Ieper waar ik mij vooral focuste om de honden klaar te stomen voor adoptie. Daar ik met mijn handen gebonden stond vanwege hun beleid, kon ik op een andere manier meer betekenen voor mensen die een hond (wensen te) adopteren.


(2023 - 2024) Doordat onze samenleving zo snel verandert (wij kunnen zelf amper bijbenen) verwachten we te veel van onze honden waardoor er veel meer gedragsproblemen ontstaan. Ja het zijn onze huisdieren geworden maar we moeten ook stilstaan bij waarvoor we ze oorspronkelijk hebben gefokt. Vanwege die reden heb ik de L.E.G.S. Applied Ethology Family Dog Mediation course van Kim Brophey gevolgd om zowel hond als eigenaar nog beter te kunnen helpen.

Daarnaast blijf ik uiteraard bijleren door het volgen van verschillende cursussen en online webinars van bekende en minder bekende mensen in de hondenwereld. Op die manier blijf ik up-to-date met de laatste wetenschappelijke kennis. Zie mijn verschillende certificaten in de galerij.


Ik kijk ernaar uit om kennis met jullie te maken!

Vragen of een afspraak maken?

Als je op zoek bent naar advies en goede begeleiding in verband met de opvoeding van je hond dan zit je goed

Contacteer ons Afspraak maken