Puppybegeleiding

Goed begonnen is half gewonnen…Dit geldt ook voor de opvoeding van jullie hond.
Een pup in huis brengt vreugde en plezier maar er komt veel meer bij kijken dan enkel eten geven, samen gaan wandelen of knuffelen en spelen. Denk maar aan het leren zindelijk worden, het leren alleen blijven en het socialiseren. Daarnaast moet je als eigenaar leren omgaan met het bijtgedrag van je pup, leren hoe te belonen en begrenzen. Het is beter om te belonen voor gewenst gedrag i.p.v. je hond te straffen/corrigeren voor ongewenst gedrag. Je pup is namelijk nog zeer fragiel (zowel fysiek als mentaal) wat voor blijvende gevolgen kan zorgen op latere leeftijd. Kortom je moet leren hoe je hond op te voeden en te steunen.

Als je een pup in huis haalt dan krijg je al heel snel het advies om ermee naar een hondenschool te gaan. Je moet hem namelijk socialiseren en leren gehoorzamen. Maar wat als je pup gevoelig, angstig of onzeker is? Dat ene uurtje zal niet het verschil uitmaken op de andere 167 uren waarin je alleen je hond moet opvoeden. Daarnaast is het ook belangrijk om te leren over de taal van je hond en zijn basisbehoeften. Op deze manier kan je veel gedragsproblemen voorkomen. Sommige hondenscholen geven hier reeds voorlichting over maar nog al te vaak wordt er gewerkt via de dominantiemethode en focussen ze zich enkel op gehoorzaamheid. Pups kunnen moeilijk omgaan met de aanwezige stress of drukte en worden hier dan net voor gestraft. Het gevolg is dat ze nog meer stress ervaren waardoor ze later onzeker worden of agressie inzetten (meestal vanuit angst) naar het gezin of de omgeving.

Vanwege die reden geef ik privélessen waarbij we ons verdiepen in het leven van je hond. Samen gaan we bouwen aan het (zelf)vertrouwen en wederzijds respect. Om een hechte band te creëren is het belangrijk dat jullie elkaar begrijpen.Boek hier een gratis kennismakingsgesprek


Reviews:

"Kelly het was enorm interessant zeker de hondentaal en het wandelen. Mupke en ik hebben er veel uit geleerd. Het is een aanrader voor iedereen die van zijn hondje houdt. Doe zo verder Kelly en vele groetjes van Mupke en mezelf." - Carina Maussen

"We vonden je aanpak heel persoonlijk en goed doordacht. De theorie was zeer interessant omdat je zo meer leert letten op de kleine details van het gedrag van je hond en je zo sneller kan reageren. Je nam je tijd om Jules te leren kennen en dan de praktijk toe te passen op hem specifiek. De praktijklessen waren heel leuk en we waren blij dat we zelf ook konden aangeven waar we nog extra begeleiding in wilden. Ook was er voldoende aandacht voor ons en hoe wij ons aan het aanpassen waren aan Jules. De extra maand begeleiding via Whatsapp na de praktijklessen vond ik ook heel handig omdat je dan nog specifieke vragen kan stellen." - Phoebe Verbrugghe

"Meer dan alleen wat handige tips! Een theoretisch onderbouwde basis die op maat van je hond/puppy wordt toegepast. Tijdens het traject konden alle vragen gesteld en beantwoord worden. Wij zien alvast een mooi en blijvend resultaat!" - Julie HollevoetWerkwijze:

Tijdens de puppybegeleiding krijgen jullie van mij de handvaten om hier correct mee om te leren gaan. We kijken hoe we de basisbehoeften van je hond kunnen invullen en op deze manier probleemgedrag kunnen voorkomen. Jullie leren hoe je het beste kan omgaan met typisch puppygedrag zoals bijten, opspringen en/of voorwerpen stelen. Je kan ook op mij rekenen voor de begeleiding van de zindelijkheidstraining en het socialiseren. Daarnaast leer je ook je hond te lezen en begrijpen doordat we ons gaan verdiepen in de lichaamstaal.

De theorie wordt afgewisseld met leuke praktijklessen die zowel bij jullie thuis als op verplaatsing kunnen doorgaan. Denk hierbij aan leren omgaan met bezoek, socialiseren met andere dieren of een uitstapje naar een lokale winkel. Tijdens deze sessies komen we meer te weten over de persoonlijkheid van je hond en hoe we hem/haar het beste kunnen (onder)steunen. Op deze manier kan je pup in een veilige omgeving uitgroeien tot een volwassen stabiele hond.

Het traject wordt voorafgegaan door een gratis en vrijblijvend online kennismakingsgesprek zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en zien of we op dezelfde golflengte zitten. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden van de praktijklessen ook besproken aangezien jullie die zelf naar wens kunnen invullen. Na het traject hebben jullie een puppyhandleiding in jullie bezit waarop jullie steeds kunnen terugvallen bij eventuele problemen.

De theorielessen kunnen zowel online als bij jullie thuis plaatsvinden. Het is ook mogelijk om reeds met de puppybegeleiding te starten nog voor jullie de pup in huis hebben. Op deze manier zijn jullie reeds voorbereid voor de beste mogelijke start. Na elke theorieles krijgen jullie de hand-outs via mail zodat jullie dit levenslang kunnen bekijken. Dit traject duurt ongeveer 2 maanden. Gedurende de ganse periode ben ik bereikbaar via Messenger of Whatsapp voor het beantwoorden van al jullie prangende vragen.


Dit heb ik nodig
Inbegrepen:

 • gratis intakegesprek van 30 min. online
 • 1 theorieles over de taal van je hond
 • E-book "De lichaamstaal van je hond"
 • 1 theorieles over zijn basisbehoeften
 • Werkboek "Basisbehoeften"
 • 1 theorieles over puppyperikelen
 • E-book "Puppyperikelen"
 • 1 praktijkles puppy-avontuur
 • 1 praktijkles basiscommando's (naam, zit, lig, hier,...)
 • 1 praktijkles vrij in te vullen
 • hand-outs per praktijksessie zodat jullie zelf verder kunnen
 • 3 maand begeleiding via Whatsapp of MessengerKostprijs:

 • 245€ (exclusief km-vergoeding)


*Dit traject is geschikt voor alle hondeneigenaars met een pup van 8 tot 16 weken of eigenaars die van plan zijn om een pup in huis te halen. Is je hond ouder en ervaar je problemen met zijn gedrag dan verwijs ik jullie graag door naar de gedragsbegeleiding.

Vragen of een afspraak maken?

Als je op zoek bent naar advies en goede begeleiding in verband met de opvoeding van je hond dan zit je goed

Contacteer ons Afspraak maken