Gedragsbegeleiding

Een hond in huis is niet altijd rozengeur en maneschijn.


 • Zit je met je handen in het haar vanwege het gedrag van je hond en twijfel je of je wel goed bezig bent?
 • Wil je het gedrag van je hond veranderen zonder dat je hem moet pijn doen of straffen?
 • Zie je door het bos de bomen niet meer omdat alle goedbedoelde tips die je krijgt of leest toch niet lijken te werken?Dan ben ik er om jullie te leiden door dit oerwoud.
Een hond doorgaat verschillende fases van pup tot senior en in elke levensfase kunnen er bepaalde gedragsproblemen ontstaan. Denk hierbij aan onzindelijkheid, bijtgedrag, uitvalgedrag aan de lijn, constant je aandacht vragen of niet alleen thuis kunnen blijven.

Ondanks alle liefde en goede zorg komen we toch problemen tegen tijdens het opvoeden van onze hond. Deze gedragsproblemen wil je natuurlijk zelf oplossen. Wanneer je hond bepaald gedrag vertoont dat jij niet wenst, ga je op zoek hoe je dit kan veranderen. Je raadpleegt verschillende bronnen zoals de hondenschool, familie en vrienden of je doet opzoekingswerk via het internet. Je probeert verschillende manieren uit maar helaas heeft niks het gewenste effect. Erger nog, het gedrag wordt zelfs alleen maar erger.

Hoe zou het voelen als je niet meer de dag moet starten met de gedachte "Wat zal mijn hond nu weer doen?", als de moed niet meer in je schoenen hoeft te zakken wanneer je de deur uit wil gaan, als je niet meer scheef wordt bekeken omdat je hond uitvalt aan de lijn,... .


Zo wil ik mij niet meer voelenElk ieder van ons zal het eerst zelf proberen op te lossen.
We wensen een antwoord op de volgende vragen:

 • Waarom vertoont mijn hond dit gedrag?
 • Hoe kan ik dit gedrag voorkomen/veranderen?Hierbij kan ik jullie helpen om de antwoorden te vinden op deze vragen. We brengen de rust terug in huis die al een tijdje zoek is. Om de oorzaak te achterhalen van het vertoonde gedrag heb je kennis nodig over het gedrag van honden. Dit is zéér complex en daarom laat je je beter begeleiden door een ervaren gedragsdeskundige. Elke hond en elk gezin is uniek dus verdienen jullie begeleiding op maat, er bestaat namelijk geen algemene handleiding. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak, verdiepen we ons in het leven van je hond en vinden we een geschikte oplossing. Dit kan gaan van het managen van de situatie tot veranderen van het gedrag van je hond en het gezin.

Na het volgen van dit traject kan je beter met je hond communiceren en begrijp je zijn taal waardoor je hem kan steunen waar nodig. Daarnaast leer je de basisbehoeften van je hond op de juiste manier in te vullen waardoor je in de toekomst veel (gedrags)problemen kan voorkomen.

Blijf dus niet bij de pakken zitten want je hoeft dit niet alleen te doen. Opvoedingsproblemen wegen ook door op het gezin. Er ontstaan discussies of zelf ruzies en de aanwezige stress heeft invloed op iedereen (ook op jullie hond). Breng de harmonie terug in huis zodat jullie met z'n allen kunnen genieten.


Reviews:

"Dankzij jou hebben we Marcel zijn gedrag leren herkennen, leren een plaats geven en ons gedrag ook leren aanpassen. We zijn samen gegroeid tot wie we nu zijn en blijven verder samen groeien met alles wat we van jou hebben geleerd in ons achterhoofd. Bedankt Kelly!" - Saartje Maes

"Dankzij jou zal dit lukken... na weken in haar reisbench in de auto met wiebelend staartje. We kunnen op reis! Elk uurtje even een leuke wandeling." - Anja D'Heedene

"In het begin was ik wat achterdochtig dat er veel tijd tussen de verschillende sessies zat maar achteraf bekeken gezien wel goed zo. Zo kan ik de tijd nemen en je bent steeds bereikbaar om vragen te stellen. Het theoretische gedeelte was ook nuttig om te weten waarom mijn hond dit gedrag vertoont. Ik heb bijgeleerd dat de Cesar Milan methode niet werkt en het hele gedoe van dominantie niet klopt." - Annemie Van Looy

"Na veel twijfelen toch de stap gezet om een coach in te schakelen voor het nerveuze gedrag van onze hond wat te temperen voor als er volk over de vloer komt/als er extra prikkels zijn. Wat ben ik blij dat ik die stap heb genomen! Kelly is een top hondencoach met heel veel inzicht in het gedrag van honden. Door haar praktische tips kon ik snel aan de slag. Door op te bouwen zagen we snel verandering in het gedrag van onze hond. Wat doet het deugd om beetje bij beetje vooruitgang te zien! Wij raden Kelly zeker aan om aan de slag te gaan met je hond! "- Griet Verrewaere

"Een mooi duidelijk en uitgebreid verslag. Wij vonden het theoretisch gedeelte zéér interessant en we konden de vele nuttige tips onmiddellijk in ons dagelijks leven toepassen. Alles verloopt op een correcte en hondvriendelijke wijze. Mijn honden vertrouwden jou en voelden zich op hun gemak." - Shana Rosseel

"Dankjewel voor de vele tips en de leuke samenwerking. Voor ons is het doel bereikt. We kunnen de behoeften van Kira beter inschatten waardoor we beter op haar noden kunnen inspelen. Kira lijkt ons rustiger maar ook wel gelukkiger! Dat is wat uiteindelijk voor ons telt." - Julie Hollevoet

"Kelly heeft ons geholpen in een moeilijke tijd voor onze hond. Dankzij haar hulp, empathie en hart voor honden hebben we Nox zijn laatste levensmaanden extra kunnen ondersteunen. Een persoon met het hart op de juiste plaats en de kennis om jou en je viervoeter te helpen!" - Benoit HaelemeerschWerkwijze:


--> Gedragsonderzoek:

We starten met een gedragsonderzoek bestaande uit 2 gesprekken van ongeveer 1u. Beide gesprekken kunnen zowel online als bij u thuis doorgaan. Op voorhand krijgen jullie een uitgebreide vragenlijst zodat ik mij goed kan voorbereiden op ons gesprek. Meestal wordt er ook gevraagd om filmpjes en fotomateriaal bij te voegen.

Tijdens het 1ste consult ga ik op zoek naar de oorzaak en geef ik jullie reeds advies om het te managen. Afhankelijk van het probleem kom ik bij jullie thuis of gebeurt dit online. Ik observeer jullie hond en zijn leefomgeving. Door meer gerichte vragen te stellen over zijn dagdagelijks leven kan ik tot een conclusie komen. Enkele dagen later krijgen jullie hiervan een uitgebreid verslag via mail waarin de oorzaken van het gedrag op begrijpbare manier worden uitgelegd. In dit verslag krijgen jullie ook al heel wat tips om met de situatie om te gaan en/of het gedrag te voorkomen.

Tijdens het 2de consult (die een week later plaatsvindt) deel ik jullie mijn diagnose mee en stel ik een plan van aanpak voor. Met dit plan stuur ik jullie al een heel eind de goede richting uit. In sommige gevallen kan er ook gevraagd worden naar een medische consultatie bij de dierenarts omdat pijn een onzichtbare oorzaak is van veel gedragsproblemen (vooral i.v.m. agressief gedrag). In deze gevallen wordt er dan ook nauw samengewerkt met de dierenarts en/of andere specialisten. Na dit gesprek krijgen jullie het behandelingsplan via mail.


--> Begeleidingstraject:

Daarna start het begeleidingstraject bestaande uit 3 sessies.
Tijdens de 1ste sessie leer ik jullie meer bij over de taal van je hond en hoe je stress-signalen kan herkennen. Hierdoor kan je zelf je hond helpen in moeilijke situaties en hoeft hij het niet meer zelf op te lossen door bv. uit te vallen. Je leert hoe honden communiceren doordat we ons gaan verdiepen in hun lichaamstaal. A.d.h.v. ingestuurde filmpjes leer je ook het gedrag van je eigen hond te begrijpen.

Tijdens de 2de sessie bekijken we de basisbehoeften van je hond. Denk hierbij aan een veilige plek, voeding, fysieke en mentale activiteiten, rust, steun, ... . Een te kort in één van de basisbehoeften zorgt ervoor dat je hond zich niet goed voelt in zijn vel. Dit is één van de grootste oorzaken van gedragsproblemen bij honden. Daarom gaan we tijdens deze sessie kijken hoe we de basisbehoeften van jullie hond het beste kunnen invullen.

De 3de sessie vindt ongeveer een maand later plaats en dit is een opvolgconsult om te horen hoe het gaat. We bespreken het op maat gemaakte plan, de invulling van de basisbehoeften, de nodige aanpassingen en of er nog extra sessies nodig/gewenst zijn.

Gedurende het ganse traject kunnen jullie steeds bij mij terecht via Whatsapp of Messenger voor het beantwoorden van al jullie vragen. Wekelijks hebben we ook contact via mail zodat ik kan bijsturen waar nodig.

Als alles goed gaat dan kunnen jullie zelf verder aan de slag. Gedragsverandering is iets dat niet gebeurt in 1,2,3 dus het kan soms maanden duren vooraleer je een verschil merkt. Daarom zoek ik na 6 maanden nog even contact met jullie op via mail of telefonisch ter opvolging.


Laat ons samen zoeken naar de oplossingInbegrepen:

 • Gedragsonderzoek online/ ter plaatse
 • Uitgebreid verslag via mail
 • Adviesgesprek online/ ter plaatse
 • Behandelingsplan via mail
 • 1 sessie "Taal van de hond"
 • E-book "De lichaamstaal van je hond"
 • 1 sessie "Basisbehoeften van de hond"
 • Werkboek "Basisbehoeften"
 • Wekelijkse feedback op bijgehouden dagboek
 • 1 opvolgconsult na 1 mnd online/ ter plaatse
 • Bereikbaarheid via Whatsapp of Messenger gedurende 1 maand
 • Opvolging na 6 maand en 1 jaar
Kostprijs:

 • Prijs gedragsonderzoek* + begeleiding: 290€ (exclusief km-vergoeding)
 • Extra sessies: 60€/u (exclusief km-vergoeding)
*Indien de prijs voor het volledige traject op dit moment niet betaalbaar is dan kunnen jullie ook enkel het gedragsonderzoek boeken voor de prijs van 120€. Hierbij inbegrepen zit het gedragsonderzoek van 1u + verslag en het adviesgesprek van 1u + managementplan. Op deze manier weet je dan wat de oorzaken zijn en hoe je de huidige situatie op dit moment het beste kan managen. Op een later moment kunnen jullie dan nog steeds het op maat gemaakt begeleidingstraject bijboeken.

Vragen of een afspraak maken?

Als je op zoek bent naar advies en goede begeleiding in verband met de opvoeding van je hond dan zit je goed

Contacteer ons Afspraak maken