Adoptiebegeleiding

Je wenst je adoptiehond de best mogelijke
start te geven.


Je kan niet het leven van alle asielhonden ter wereld veranderen maar je kan wel de leefwereld van deze hond verbeteren. Je hart breekt om te weten dat deze hond ongelukkig is maar met liefde alleen kom je er niet. De meeste honden hebben een moeilijke periode achter de rug en we hebben het dan nog niet over de stress en impact van het asiel. Vaak onderschatten eigenaars hoeveel je een herplaatser nog moet (her)opvoeden. De meest voorkomende problemen zijn onzindelijkheid, verlatingsangst en uitvalgedrag.

Om teleurstellingen te voorkomen en gedragsproblemen te vermijden waardoor de hond terug naar het asiel gebracht of herplaatst zou worden, is het belangrijk om tijd en geduld te hebben. Een hond vanuit een asiel is niet hetzelfde als een hond die jij volledig zelf hebt opgevoed. We hebben weinig of geen kennis over hun verleden. Het kan weken of maanden duren vooraleer hij zich veilig voelt. We staan ook niet altijd stil bij de impact van de verhuizing. Het is daarom belangrijk dat je hem in de eerste weken de tijd gunt om tot rust te komen. Laat hem nog niet onmiddellijk alleen of maak nog geen grote wandelingen. Het is niet omdat je hond geen stress-signalen vertoont en zich normaal gedraagt dat hij er daarom geen last van heeft. Neem de tijd om elkaar te leren kennen vooraleer jullie de buitenwereld verkennen.Ben/wordt je eigenaar van een adoptiehond en vindt je volgende voorwaarden belangrijk:

 • het welzijn van je hond gaat voor op jouw verlangens
 • je neemt de tijd en hebt het geduld dat ervoor nodig is om je hond te laten wennen
 • je wenst goed voorbereid te zijn op de komst van je (buitenlandse) adoptiehond
 • je wilt je hond zijn steun en toeverlaat zijn

Laat ons dan samen een zo goed mogelijke start maken!
Boek hier een gratis kennismakingsgesprek
Reviews:

"Kelly heeft ons geholpen onze hond beter te begrijpen! We hebben een lieve Mechelaar geadopteerd uit een asiel die erg nerveus was van de buitenwereld en veel aan de lijn trok. we wist niet wat we moesten doen om haar te helpen! En wandelen met haar was lastig. Dankzij Kelly begrijpen we haar lichaamstaal nu beter en hebben we een betere band met haar. Wandelen met haar gaat steeds beter en is leuker voor ons. Hartelijk bedankt Kelly voor al je steun, kennis en hulp! Een echte aanrader." - Maddy Heath Kelly

"Dogprints is een echte aanrader! Zeker als je een rescue hondje hebt zoals wij. Onze hond heeft enorm veel trauma's en angsten waar Kelly ons enorm mee heeft geholpen. Hoe kan je het gedrag van jouw hondje leren lezen, hoe kan je haar vertrouwen winnen, hoe kan je omgaan met die angsten en vooral hoe kunnen wij ons gedragen. Enorm veel geleerd van Kelly en waarschijnlijk boeken we nog tal van trainingen bij haar. Zelfs voor mensen die geen angstige hond hebben, zou ik zo'n training aanraden. Topper!" - Anja D'Heedene
Werkwijze:

Nog voor de hond bij jullie thuis komt, bekijken we samen wat het inhoud om een adoptiehond in huis te nemen. Na aankomst starten we met de basisbehoeften en de verdieping in de taal van je hond. Dit alles gebeurt online zodat jullie hond de nodige tijd krijgt om zijn stress te laten zakken en tot rust te komen. Eénmaal de hond zich veilig en op zijn gemak voelt kunnen we samen werken aan het creëren van een sterke band. Indien nodig kant dit ook nog steeds op een veilige afstand online voor honden die angstig zijn of moeite hebben met bezoek.

Samen zullen we eraan werken om een sterke vertrouwensband te creëren. We zullen ervoor zorgen dat je hond zelfzekerder wordt. Dit doen we aan de hand van leuke spelletjes waarbij we de hond beter leren kennen. Wanneer de tijd rijp is gaan we samen op stap. Ondertussen krijgen jullie tips en advies om een zo goed mogelijke start te maken.

Dit traject verloopt over een minimum periode van 3 maand, afhankelijk van hoe snel je hond zich settelt en zich veilig voelt. Gedurende het ganse traject kunnen jullie rekenen op mijn hulp. Ik ben steeds bereikbaar via Whatsapp of Messenger. Nadien is het steeds mogelijk om sessies bij te boeken.


Ik wens je hulp en begeleidingInbegrepen:

 • GRATIS intakegesprek online
 • 1 les "Goed van start met mijn adoptiehond"
 • 1 les "Basisbehoeften van mijn hond"
 • 1 les  "Verdieping in de taal van mijn hond"
 • 45 min. praktijkles ter plaatse "Rustig wandelen"
 • Opvolgconsult na 1 maand en na 6 maanden
 • GRATIS e-book "Goed van start met mijn adoptiehond"


Kostprijs:

 •  175€ (exclusief km-vergoeding)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


GRATIS webinar "Goed van start met je adoptiehond"
Komt er binnenkort een herplaatser in huis?
Is jouw adoptiehond net bij jou komen wonen?
Wil je een goede start maken met je nieuwe huisgenoot?
Dan is dit webinar voor jou!


In dit webinar geef ik meer uitleg over:
- de basisbehoeften van je hond
- welke invloed stress heeft op je hond
- welke problemen erdoor kunnen ontstaan
- hoe je die kan voorkomen


Dit webinar kan je bekijken op mijn youtubekanaal via onderstaande knop:Vragen of een afspraak maken?

Als je op zoek bent naar advies en goede begeleiding in verband met de opvoeding van je hond dan zit je goed

Contacteer ons Afspraak maken